2ο Field Trip στο Μιλάνο της Ιταλίας

folder_openΔικτύωση
commentΔεν υπάρχουν Σχόλια

Στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων του έργου με τίτλο “ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΒΑΑ της ΠΑΜΘ”, πραγματοποιήθηκε το 2ο Field Trip στο Μιλάνο της Ιταλία ς, από τίς 12 ε ως τίς 15 Μαρτίου 2023.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από στελέχη των Δήμων Καβάλας, Δράμας και Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενα από τον Ανάδοχο του Έργου.

  1. Συνάντηση σε εσωτερικούς χώρους: οι συναντήσεις και οι παρουσιάσεις έλαβαν χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Μίλα νου.

 

 

2. Υπαίθριες Ξεναγήσεις: Πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σε αντιπροσωπευτικές αστικές παρεμβάσεις στις γειτονίες του Μίλα νου: Piazzale Bacone (“tactical” πλατεί α), Corso Buenos Aires (“tactical” ποδηλατόδρομος), Piazzale Lavater (μόνιμες παρεμβάσεις μετά από “tactical” πλατεία) piazza Dergano (μόνιμες παρεμβάσεις μετά από “tactical” πλατεία) Pratocentenaro (“tactical” πλατεί α), Belloveso Square (μόνιμες παρεμβάσεις μετά από “tactical” πλατεί α).

Η έννοια του “tactical urbanism” είναι μία σύγχρονη προσέγγιση αστικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει προσωρινές παρεμβάσεις, οι οποίες υλοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μικρό κόστος. Τα θετικά της εν λόγω προσ έγγισης είναι ότι καθ’ο λη τη διάρκεια των

προσωρινών ν παρεμβάσεων και μέχρι να κατασκευαστούν οι μόνιμες, το ε έργο αξιολογείται στην πράξη και διορθώνονται τυχόν αστοχίες του σχεδιασμού. Επιπλέον, στην όλη διαδικασία σχεδιασμού αλλά και υλοποίησης των παρεμβάσεων συμμετέχουν ενεργά και οι τοπικές κοινωνίες, γεγονός που καθιστά τίς παρεμβάσεις πιο φιλικέ ς και κοινωνικά αποδεκτές.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο Click to listen highlighted text!